V Tuzlanski maraton za rekreativce

Tuzla, 31.10.2021. god. u 9:00

Prijavni obrazac za

5. tuzlanski

  Vrsta trke

  Ime

  Prezime

  Datum rođenja

  Spol

  Država

  Klub

  Broj telefona

  e-mail

  Ukoliko želite dopuniti startni paket izaberite sljedeće:

  Provjerite email nakon popunjavanja obrazca

  Na Vaš email će stići informacije o plaćanju kotizacija

  Ukoliko mail ne stigne u inbox, molimo Vas da pregledate "Spam" folder

  Instrukcije za plaćanje kotizacija (osnovni paket)

  Za uplate iz BiH - Cijena kotizacije 30,00KM

  Uplatu možete izvršiti na račun:
  1404021130001237, Sberbank BiH,
  Svrha uplate: Prijava na Maraton za rekreativce 2021
  REKREATIVNO SPORTSKO UDRUŽENJE MARATONAC
  KOJŠINO 25, 75000 TUZLA
  ID: 4210390470001

  Za uplate iz instranstva - Cijena kotizacije 15,00€

  SBERBANK BH DD SARAJEVO
  SWIFT Code: SABRBA22
  IBAN:  BA39 1404021200652545
  REKREATIVNO SPORTSKO UDRUŽENJE MARATONAC
  KOJŠINO 25, 75000 TUZLA
  ID: 4210390470001

  Zašto“Maraton za rekreativce“?

  Zato što je ova trka napravljena za njih tj. ljude koji se trčanjem bave rekreativno a koji žele da pomjere svoje granice i ostanu u tom sportu. Trudimo se napravimo jedinstven trkački događaj koji se ne bi trebao propustiti jer na njemu ima mjesta za sve, i za one koji tek počinju da trče kao za one koji žele da istrče normu za nekoliko veliko međunarodno takmičenje kao što su Olimpijske igre.
  Vodeći se vlastitim iskustvima ali i mnogih drugih rekreativaca jednoglasno je mišljenje da su odlasci na maratone preskupi i da smo na njima samo brojevi koji služe profesionalnim maratoncima da trče i zarade a od naših startnina. A kad malo bolje razmislimo rekreativci čine više od 95% učenika tih trka. Vodili smo računa da ne bude teška, da ne brda, oštrih zavoja, i da se ne trči po monotonim avenijama nego kroz naselja ulicama koje nisu duge sa blagim zavojima. Trči se u dva kruga što se pokazalo lakšim nego kad se trči jedan krug. Povratak je uvijek lakši ili brži to svi znamo nego kad trčimo sve dalje i dalje u nepoznato gdje nailazimo na „maratonski zid“ koji je na našoj trci na blagoj nizbrdici nakon okreta na drugom krugu. U to se nailazi na okrepu na kojoj imate i med i hurme i voće i koka kolu i raspoložene planinare i planinarke koji će vam pomoći da završite trku. Zadnja okrepa je 3 km prije cilja što je dovoljno za predaj pred sam finiš koji se dešava u samom centru Tuzle gdje će vas bodriti raspoloženi domaćini. A na cilju osim unikatne livene medalje, čeka vas i sendvič i voda ali i pivo a one koji na taj način proslavljaju uspješan završetak trke.
  Ali mi nismo zaboravili vrhunske maratonce, kojima smo i napravili trku na kojoj će moći da istrče svoje lične rekorde i da se kvalifikuju za velika svjetska takmičenja. Direktorica trke, proslavljena olimpijka prof. dr. Kada Delić, se pobrinula da im se obezbjede svi neophodni uslovi za to kao što je ravna staza bez oštrih zavoja, sa visinskom razlikom od samo 43m na dužini od 5 km, te da startaju prvi. Certificirana staza od AIMS, elektronsko mjerenje sa čipovima, bogate okrepe, obustavljen saobraćaj, ulice bez oštećenja su garancija za dobru i brzu trku. Vrijeme krajem oktobra je prijatno za trčanje a najduži dan u godini je garant da ćemo na trku doći naspavani i odmorni.
  Parking u neposrednoj blizini je besplatan a pasta party je besplatna za sve prijavljene učesnike.
  Ali to nije sve. Ako dolazite u Tuzlu da istrče svoj prvi maraton ili polumaraton tu smo da vam pomognemo sa našim trkačima volonterima i biciklistima.
  Smještaj u Tuzli je jeftin i u neposrednoj je blizini starta i cilja trke a to je u samom centru grada. Osi naše tradicionalne ponude sa ćevapima, burekom i janjetinom veći broj restorana nudi veliki izbor internacionalnih jela.
  Cijena startnina je ista s tim da je prednost rane prijave rezervacija mjesta jer je broj ograničen na 500 s napomenom da u slučaju eventualnog otkazivanja trke ili ograničenja broja učesnika zbog epidemioloških razloga novac će biti vraćen u roku od 15 dana otkazani će biti oni koji su se kasnije prijavili.
  Zbog neizvjesnih epidemioloških dešavanja odlučili smo da prijave za 10 i 5km otvorimo:
  1. septembra 2021. god.

  Osnovni podaci o trci

  5. tuzlanski

  Tuzla, 31.10.2021. god. u 9:00
  Start i cilj: centralni kružni tok u Tuzli

  Limiti:  maraton – 6:00h;  polumaraton -3:00h;10km-1,5h; 5km-1h

  Epidemiološke mjere

  Obzirom na zaštitu od prenošenja Korona virusa broj svi trkači će biti blagovremeno informisani o mjerama koje će u to vrijeme biti na snazi.

  Startnina iznosi 30km a za nju dobivate:

  Unikatnu livenu finišersku medalju, startni broj sa čipom za elektronsko mjerenje vremena, okrepe sa svjećim i suhim voćem i sokovima, elektronsku diplomu, besplatan parking, pasta party, jelo i piće nakon završetka trke

  Odgovornost:

  Takmičari nastupaju na vlastitu odgovornost

  Organizatori trke:

  Sportsko rekretivnao društvo „Maratonac“

  Nagrade:

  – tri prva mjesta u kategoriji muškarci (maraton, polumaraton, 10km i 5km)

  – tri prva mjesta u kategoriji žene (maraton, polumaraton, 10km, 5km)

  – tri prva mjesta za štafetni maraton